Er staan zoveel recepten voor bananenbrood, of - cake. Ik heb verscheidene geprobeerd en zoals dit recept heb ik m de laatste keer gemaakt.
Ik vond deze heel lekker, al ga ik de volgende keer de walnoten toevoegen, minder bakpoeder gebruiken en de eieren goed opkloppen.
Ingrediƫnten
- 120 gram speltbloem
- 120 gram speltmeel
- 3 eieren
- 1 tl. bakpoeder
- 3 bananen
- 150 ml magere kwark/ yoghurt
- 2 el palmsuiker
- snufje zout
- walnoten naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 gr. C
- Prak de bananen samen met de yoghurt/kwart tot een glad papje (evt. met blender of keukenmachine)
- Klop de eieren in 5 minuten luchtig
- Doe alle droge ingredienten in een kom en voeg het banaan/kwark papje toe
- Indien je (wal)noten wilt toevoegen aan het beslag, moet je deze er nu door roeren
- Spatel rustig de geklopte eieren door het beslag, roer niet teveel maar zorg wel dat het goed verdeeld is
- Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
- Strooi er (evt.) walnoten overheen
- Bak in de oven voor 45-50 minuten, het is gaar als je erin prikt met een sateprikker en deze er schoon uitkomt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten