maandag 13 oktober 2014

Spelt bananenbrood (of is het toch een cake?)



Er staan zoveel recepten voor bananenbrood, of - cake. Ik heb verscheidene geprobeerd en zoals dit recept heb ik m de laatste keer gemaakt.
Ik vond deze heel lekker, al ga ik de volgende keer de walnoten toevoegen, minder bakpoeder gebruiken en de eieren goed opkloppen.


Ingrediƫnten


  • 120 gram speltbloem
  • 120 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 1 tl. bakpoeder
  • 3 bananen
  • 150 ml magere kwark/ yoghurt
  • 2 el palmsuiker
  • snufje zout
  • walnoten naar smaak

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 160 gr. C
  2. Prak de bananen samen met de yoghurt/kwart tot een glad papje (evt. met blender of keukenmachine)
  3. Klop de eieren in 5 minuten luchtig
  4. Doe alle droge ingredienten in een kom en voeg het banaan/kwark papje toe
  5. Indien je (wal)noten wilt toevoegen aan het beslag, moet je deze er nu door roeren
  6. Spatel rustig de geklopte eieren door het beslag, roer niet teveel maar zorg wel dat het goed verdeeld is
  7. Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
  8. Strooi er (evt.) walnoten overheen
  9. Bak in de oven voor 45-50 minuten, het is gaar als je erin prikt met een sateprikker en deze er schoon uitkomt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten