Verhouding bakpoeder en meel bij zelfrijzend bakmeel is 500 gram meel:16 gram bakpoeder.
Handig om recepten te vertalen naar je "eigen" ingrediƫnten.
- amandelmeel pancakes
- appel room plaat koek
- asperge salade
- bananenijs
- bladerdeeg
- bladerdeeg met pesto rolletje (hapje)
- breekbrood
- brownies
- chocolade fudge
- courgette rolletjes
- eierkoeken
- flensjes hapjes.
- focaccia rozemarijn
- gebakken vis
- gevulde puntpaprika's (salade)
- havermoutpizza
- kikkererwten omeletten
- kletskoppen
- vruchtenbrood tulbandhttp://www.paulienvisscher.nl/blog/kerstbrood-suikervrij-zuivelvrij-e-nummervrij/
- koolsalade
- krokante gehaktballetjes
- kruidcake
- laagjes sla
- monchou taart vervanger?
- Olifantoortjes (koekjes)
- ontbijtpizza
- rabarber crumble
- rozijnen spelt broodjes
- sinaasappel amandeltaart
- spelt appeltaart zonder ei
- spelt bolletjes
- spelt peperkoek
- tonijnsalade
- tortilla de pattata (ideaal voor kliekjes aardappel)
- tzatziki
- worteltjes uit de oven
- 125 gr bloem
snufje zout
2 eieren
3 dl melk
1 eetl gesmolten boter
boter of olie om te bakkenBereidingswijze
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erboven en voeg wat melk toe. Roer alles door elkaar. Giet al roerend de rest van de melk erbij en roer de boter erdoor.
- Raw Caramels
- iets van 8 grote dadels (gehaald bij de Turk)
- 5 el kokosolie vloeibaar
- 2 el tahin (sesampasta)
- beetje honing of andere gezonde zoetmaker
Alles blenden, in vormjes gieten, in vriezer laten opstijven....klaar
waldorfsalade:
shortbread (koek)
Recept shortbread:
70 Gr. Kokosbloesemsuiker
270 gram spelt meel
60 gram honing van de imker
Vanille van 1 vanillestokje
Cranberries 175 gram
150 gram roomboter
Snufje zout
Deeg:
Kokosbloesemsuiker, honing, vanille, boter, snufje zout, spelt meel en 75 gram cranberry's kneden tot een deegbal. Bakblik invetten en/of inleggen met bakpapier. (Ik gebruikte t vierkante bakblik van dille en kamille)
Deeg in t bakblik verspreiden en hierin met een vork gaatjes prikken.
Im voorverwarmde oven op 180 graden 25-30 min bakken.
Af laten koelen!
Santen au bain Marie smelten en dan goed doorroeren om alle klontjes eruit te krijgen.
Warm over de afgekoelde bodem gieten. De 100 gram cranberry's fijnhakken en verdelen over de santen.
Uurtje af laten koelen in de koelkast!
Kleine driehoeken snijden (best machtige koek!)
santen:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten