Interessant

Interessant?


Verhouding bakpoeder en meel bij zelfrijzend bakmeel is 500 gram meel:16 gram bakpoeder.
Handig om recepten te vertalen naar je "eigen" ingrediƫnten.




andere flensjes
  • 125 gr bloem

    snufje zout

    2 eieren

    3 dl melk

    1 eetl gesmolten boter

    boter of olie om te bakken

    Bereidingswijze

    Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erboven en voeg wat melk toe. Roer alles door elkaar. Giet al roerend de rest van de melk erbij en roer de boter erdoor.





  • Raw Caramels

    - iets van 8 grote dadels (gehaald bij de Turk)
    - 5 el kokosolie vloeibaar
    - 2 el tahin (sesampasta)
    - beetje honing of andere gezonde zoetmaker

    Alles blenden, in vormjes gieten, in vriezer laten opstijven....klaar

waldorfsalade:
  • Bleekselderij in stukjes snijden, rozijnen, walnoten en stukjes appel erdoor. beetje Belgische mayo mengen met wat yoghurt, alles door elkaar roeren en smakelijk eten.
  • eventueel stukje kip erdoor is ook lekker, en ik maak hem ook wel eens met stukjes sinaasappel erdoor 

shortbread (koek)

Recept shortbread: 
70 Gr. Kokosbloesemsuiker
270 gram spelt meel
60 gram honing van de imker
Vanille van 1 vanillestokje 
Cranberries 175 gram
150 gram roomboter
Snufje zout

Deeg:
Kokosbloesemsuiker, honing, vanille, boter, snufje zout, spelt meel en 75 gram cranberry's kneden tot een deegbal. Bakblik invetten en/of inleggen met bakpapier. (Ik gebruikte t vierkante bakblik van dille en kamille) 
Deeg in t bakblik verspreiden en hierin met een vork gaatjes prikken. 
Im voorverwarmde oven op 180 graden 25-30 min bakken. 
Af laten koelen! 
Santen au bain Marie smelten en dan goed doorroeren om alle klontjes eruit te krijgen. 
Warm over de afgekoelde bodem gieten. De 100 gram cranberry's fijnhakken en verdelen over de santen. 
Uurtje af laten koelen in de koelkast! 
Kleine driehoeken snijden (best machtige koek!) 

santen: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten