Basis ingrediƫnten
6 stuks- 75 gram speltbloem
- 75 gram speltmeel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 60 gram roomboter/ kokosolie
- 125 ml (amandel)melk
- 1 tl vanille extract
Variaties:
- gesnipperde pure chocolade (hoeveelheid naar smaak)
- 1 geprakte banaan
- 2 tl speculaaskruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 gr. C
- smelt de boter/olie in een pannetje en laat afkoelen'
- Meng de droge ingrediƫnten in een beslagkom
- Klop het ei samen met d gesmolten boter/olie en de melk los
- Doe het ei/boter/melk mengsel bij het meel en roer goed (maar niet te lang!) door tot een glad beslag
- Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en bak in circa 20 minuten in de oven gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten