vrijdag 31 oktober 2014

Spelt muffins


Basis ingrediĆ«nten

6 stuks


  • 75 gram speltbloem
  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter/ kokosolie
  • 125 ml (amandel)melk
  • 1 tl vanille extract

Variaties:
  • gesnipperde pure chocolade (hoeveelheid naar smaak)
  • 1 geprakte banaan
  • 2 tl speculaaskruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 gr. C
  2. smelt de boter/olie in een pannetje en laat afkoelen'
  3. Meng de droge ingrediĆ«nten in een beslagkom
  4. Klop het ei samen met d gesmolten boter/olie en de melk los
  5. Doe het ei/boter/melk mengsel bij het meel en roer goed (maar niet te lang!) door tot een glad beslag
  6. Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en bak in circa 20 minuten in de oven gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten