Het oospronkelijke recept staat hier, maar ik heb het recept aangepast met spelt en palmsuiker, zie onderstaande
Ingrediƫnten
- 250 gr speltbloem
- 250 gr palmsuiker
- 2 eieren
- 2 el (rauwe) cacaopoeder
- 115 gr kokosolie
- 310 gr geraspte courgette
- 1/5 tl zout
- 1 tl vanille extract
- 1 tl baking soda
- 100 gram (of meer naar smaak) pure chocolade. Desgewenst ook noten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 gr C.
- Rasp de courgette.
- Hak de chocolade (en evt. nootjes) in kleine stukjes
- Doe de speltbloem, zout, caacopoeder, baking soda in een kom en meng goed door.
- Klop in een andere kom de koksolie met de palmsuiker tot een geheel en voeg 1 voor 1 de eieren en het vanille extract toe.
- Mix langzaam het bloem mengsel door het ei, olie en suiker mengsel.
- Schep de geraspte courgette door het beslag.
- Meng tenslotte de stukjes chocolage door het beslag en giet het vervolgens in een ingevette ovenschaal.
- Bak de brownies in 25-30 min af. De bovenkant moet droog zijn en de zijkanten losgelaten van de kant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten