zaterdag 27 september 2014

Chocolate brownies (met courgette...)




Het oospronkelijke recept staat hier, maar ik heb het recept aangepast met spelt en palmsuiker, zie onderstaande


Ingrediƫnten


  • 250 gr speltbloem
  • 250 gr palmsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el (rauwe) cacaopoeder
  • 115 gr kokosolie
  • 310 gr geraspte courgette
  • 1/5 tl zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram (of meer naar smaak) pure chocolade. Desgewenst ook noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 gr C.
  2. Rasp de courgette.
  3. Hak de chocolade (en evt. nootjes) in kleine stukjes
  4. Doe de speltbloem, zout, caacopoeder, baking soda in een kom en meng goed door.
  5. Klop in een andere kom de koksolie met de palmsuiker tot een geheel en voeg 1 voor 1 de eieren en het vanille extract toe.
  6. Mix langzaam het bloem mengsel door het ei, olie en suiker mengsel.
  7. Schep de geraspte courgette door het beslag.
  8. Meng tenslotte de stukjes chocolage door het beslag en giet het vervolgens in een ingevette ovenschaal.
  9. Bak de brownies in 25-30 min af. De bovenkant moet droog zijn en de zijkanten losgelaten van de kant.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten