woensdag 4 februari 2015

Apfelkuchen


Met dank aan mijn duitse teamgenoten mag ik vaak de echte deutsche apfelkuchen eten, heerlijk! Hierbij het recept:

Ingrediƫnten


  • 3 eieren
  • 200 gram riet/bruine/palm/kokosbloesem suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 ml karnemelk
  • 350 gram speltbloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 3/4 appels
  • evt. gehakte amandelen
  • kaneel
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 Gr.
  2. Doe de bloem samen met de suiker en bakpoeder in een  grote mengkom
  3. Klop de eieren los samen met het vanille extract
  4. Doe de natte ingrediĆ«nten bij de droge (behalve het zout)
  5. Klop tot een glad beslag
  6. voeg als laatste een snufje zout toe en klopt nog even door
  7. Spatel desgewenst gehakte amandelen door het beslag
  8. Vet een bakblik in of bekleed deze met bakpapier
  9. Snijd de appels in parten en snijd deze in dunne plakjes
  10. Giet het beslag in het bakblik
  11. Steek de dunne plakjes appel in het beslag, niet te diep insteken
  12. Bestrooi het geheel met kaneel (en evt naar smaak met extra suiker)
  13. Bak in de oven gedurende 35 minuten
  14. Laten afkoelen op een rooster en in vierkante stukken snijden
Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten