Ingrediƫnten
- 3 eieren
- 200 gram riet/bruine/palm/kokosbloesem suiker
- 1 tl vanille extract
- 300 ml karnemelk
- 350 gram speltbloem
- 1 pakje bakpoeder
- 3/4 appels
- evt. gehakte amandelen
- kaneel
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 Gr.
- Doe de bloem samen met de suiker en bakpoeder in een grote mengkom
- Klop de eieren los samen met het vanille extract
- Doe de natte ingrediƫnten bij de droge (behalve het zout)
- Klop tot een glad beslag
- voeg als laatste een snufje zout toe en klopt nog even door
- Spatel desgewenst gehakte amandelen door het beslag
- Vet een bakblik in of bekleed deze met bakpapier
- Snijd de appels in parten en snijd deze in dunne plakjes
- Giet het beslag in het bakblik
- Steek de dunne plakjes appel in het beslag, niet te diep insteken
- Bestrooi het geheel met kaneel (en evt naar smaak met extra suiker)
- Bak in de oven gedurende 35 minuten
- Laten afkoelen op een rooster en in vierkante stukken snijden
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten