vrijdag 4 april 2014

Kwarkbrood muffins (voor de sporter)

Het recept komt uit het hardloperskookboek en is ook hier te vinden.
Zag er meteen aantrekkelijk en makkelijk uit en dat was het ook! 
Ik heb mijn eigen variant gemaakt in een muffinvorm, perfect!



Ingrediënten

voor 6 stuks
  • 1.5 dl magere kwark, of 1,5 dl mix van crème fraîche en yogarde
  • 75 gram speltbloem
  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram noten (hazelnoten, amandelen, paranoten)
  • 50 gram gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen)
  • 2 el lijnzaad (kan ook met bijv sesamzaad)
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 geprakte rijpe banaan
  • snufje zout

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180 gr. C
  2. Hak de noten grof en evt de abrikozen fijn
  3. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar
  4. Voeg het vanille extract, het ei, de kwark en de geprakte banaan toe en roer goed door
  5. Verdeel het deeg over een muffin vorm voor 6 muffins (let op: het rijst nog)
  6. Plaats in de oven voor 15-20 min.
  7. Laat afkoelen op een rooster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten