Zag er meteen aantrekkelijk en makkelijk uit en dat was het ook!
Ik heb mijn eigen variant gemaakt in een muffinvorm, perfect!
Ingrediënten
voor 6 stuks
- 1.5 dl magere kwark, of 1,5 dl mix van crème fraîche en yogarde
- 75 gram speltbloem
- 75 gram speltmeel
- 50 gram noten (hazelnoten, amandelen, paranoten)
- 50 gram gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen)
- 2 el lijnzaad (kan ook met bijv sesamzaad)
- 2 el honing
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 geprakte rijpe banaan
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 gr. C
- Hak de noten grof en evt de abrikozen fijn
- Meng alle droge ingrediënten bij elkaar
- Voeg het vanille extract, het ei, de kwark en de geprakte banaan toe en roer goed door
- Verdeel het deeg over een muffin vorm voor 6 muffins (let op: het rijst nog)
- Plaats in de oven voor 15-20 min.
- Laat afkoelen op een rooster
Geen opmerkingen:
Een reactie posten