zondag 6 april 2014

Spelt bolletjes


Ingrediƫnten


  • 150 gram speltbloem
  • 300 gram (volkoren) speltmeel
  • 20 gram verse gist
  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1,5 tl zout
  • 1 ei
  • 70 gram roomboter

Bereiding

  1. Meng de gist met het water en de suiker in een aparte kom en laat dit min 5 min staan, totdat het gaat schuimen.
  2. Meng de spelt met het ei, de zachte roomboter en het gistmengsel en kneed dit met de deeghaken voor 5 min.
  3. Voeg na 3 min kneden het zout toe.
  4. Vet de deegbal in met wat olijfolie en dek het af met een warme natte theedoek.
  5. Laat dit geheel 1 uur rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
  6. Pers (sla/duw/kneed/trek) de lucht uit de deegbal en kneed dit goed door.
  7. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, draai van elk stuk een rol en snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
  8. Draai van deze rolletjes bolletjes en leg deze op de bakplaat (ingevet of met bakpapier).
  9. Dek de bolletjes af met folie en laat deze nog weer 45 minuten rijzen.
  10. Bij toppings: Bestrijk eventueel de bolletjes met een eiwit vermeng met een druppels water en bestrooi met topping naar keuze.
  11. Verwarm de oven voor op 200 gr C.
  12. Bak de bolletjes in de oven voor 15 min.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten