Spelt bolletjes
Ingrediƫnten
- 150 gram speltbloem
- 300 gram (volkoren) speltmeel
- 20 gram verse gist
- 250 ml lauwwarm water
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 1,5 tl zout
- 1 ei
- 70 gram roomboter
Bereiding
- Meng de gist met het water en de suiker in een aparte kom en laat dit min 5 min staan, totdat het gaat schuimen.
- Meng de spelt met het ei, de zachte roomboter en het gistmengsel en kneed dit met de deeghaken voor 5 min.
- Voeg na 3 min kneden het zout toe.
- Vet de deegbal in met wat olijfolie en dek het af met een warme natte theedoek.
- Laat dit geheel 1 uur rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
- Pers (sla/duw/kneed/trek) de lucht uit de deegbal en kneed dit goed door.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, draai van elk stuk een rol en snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
- Draai van deze rolletjes bolletjes en leg deze op de bakplaat (ingevet of met bakpapier).
- Dek de bolletjes af met folie en laat deze nog weer 45 minuten rijzen.
- Bij toppings: Bestrijk eventueel de bolletjes met een eiwit vermeng met een druppels water en bestrooi met topping naar keuze.
- Verwarm de oven voor op 200 gr C.
- Bak de bolletjes in de oven voor 15 min.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten