zaterdag 29 maart 2014

Lasagne

Met dank aan Kirsten Bloemsma, gisteren onderstaande recept uitgeprobeerd. Het oorspronkelijke recept is zonder tomatenpuree, kruidenkaas en mozzarella, maar ik had deze toevallig nog over van pizza's welke ik twee dagen eerder gemaakt had, dus de left-overs moesten op.
Eigenlijk kun je er veel op variĆ«ren, een versie met pijnboompitten en Parmezaanse kaas lijkt me ook heel lekker.

Maar hier dus mijn versie van gisteren:

Ingrediƫnten


  • 500 gram rundergehakt
  • 250-300 gram verse spinazie
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • Huttenkase
  • Mozarella
  • (spelt) lasagne bladen
  • (half) bakje champignons
  • oregano en italiaanse kruiden
  • Pakje gepureerde tomaten
  • (half) bakje kruidekaas

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul in de pan en voeg daarna de fijngesneden uit en knoflook toe en breng op smaak met oregano en/of italiaanse kruiden, peper en zout.
  2. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak even door.
  3. Voeg als laatste de kruidenkaas toe en laat dit "smelten" en roer goed door.
  4. Vet een ovenschaal in.
  5. Bedek de ovenschaal eerst met een laagje van het gehaktmengsel
  6. Verdeel daarna 1/3e deel van de fijngesneden spinazie erover.
  7. Verdeel de helft van de huttenkase over de spinazie.
  8. Verdeel daarna de lasagne bladen over het geheel.
  9. Herhaal stap 5 tm 8
  10. Verdeel de rest van het gehakt met spinazie over de laatste laag lasagne bladen.
  11. Op dit punt zou je het geheel kunnen afdekken met kaas naar smaak, bijvoorbeeld mozzarella, maar ik vond het een vrij "droog" geheel, hoewel er natuurlijk nog de nodige vocht uit de verse spinazie vrij komt samen met de huttenkase. Maar aangezien ik nog een vrij vol aangebroken pak gepureerde tomaten had staan besloot ik dit over de schotel heen te gieten en de beleggen met mozzarella welke ik dus ook over had. Geslaagd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten