vrijdag 7 februari 2014

Choc n rice



Ingrediƫnten

Voor 6 stuks


  • (circa?) 120 gram pure chocolade van 72% of meer
  • 2 dadels, ontpit
  • gepofte rijst (of quinoa), hoeveelheid naar smaak

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Maal/hak de dadels fijn met een keukenmachine
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de dadels en maal nog even door.
  4. Verdeel het chocolade-dadel mengsel over de vormpjes (bijvoorbeeld siliconen muffinvorm). Vet deze vormpjes eerst in (bij siliconen hoeft dat trouwens niet).
  5. Strooi de gepofte rijst in/over het chocolade megsel en druk deze met de achterkant van een theelepeltje goed stevig aan, zodat de rijst in de chocolade wordt gedrukt.
  6. Zet de vormpjes minimaal een uur in de vriezer. Daarna kun je ze uit de vormpjes halen en in de koelkast bewaren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten