Pita broodjes van spelt
Ingrediƫnten
- 200 gram speltbloem
- 200 gram speltmeel
- 18 gram verse gist (6 gram droge)
- 210 ml lauwwarm water
- 1 tl honing
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Verkruimel de verse gist en vermeng met het water en de honing, laat dit mengsel 5 min staan.
- Doe daarna alle ingredienten bij elkaar, behalve het zout en kneed dit met de keukenmachine voor 5 min tot een mooi rond soepel deeg. Indien het deeg te droog blijft, voeg nog wat lauwwarm water toe. Bij de nat deeg evt nog een el bloem.
- Voeg na 4 minuten kneden het zout toe.
- Stort het deeg in een ingevette deegkom en dek het af met een warme vochtige (thee)doek.
- Laat het deeg minimaal een uur rijzen op een warme plek, of zolang totdat het in volume verdubbeld is. De avond van te voren vast et deeg klaar maken kan ook, je kunt het deeg dan gewoon afgedekt in de koelkast zetten.
- verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg het deeg op een ingevette ondergrond en vorm er bolletjes van, duw deze plat en rol er met een deegroller over heen.
- Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze nog even 5 minuten rusten.
- Bak de broodjes af in ongeveer 15 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten