woensdag 15 januari 2014

Spinazietaart

Ingrediƫnten


  • 100 gram zachte roomboter
  • 300 gram speltbloem
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 600 gram spinazie
  • 200 gram roomham in blokjes
  • 2 tn knoflook fijngesneden
  • 20 gram platte peterselie, fijngesneden
  • 2 losgeklopte eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten

Bereiding

  1. Smelt de boter.
  2. Meng de boter met de bloem, 1 el olie en het zout.
  3. Voeg 100 ml lauwwarm water toe en kneed 5 min tot een soepel deeg.
  4. verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Verhit 1 el olie in de pan en laat de spinanzie in gedeeltes slinken.
  6. Laat de spinazie uitgieten in een vergiet en snijd dit fijn.
  7. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ham op middelhoog vuur gedurende 1 minuut.
  8. Bak de knoflook 1min mee.
  9. Meng in een kom de spinazie, de eieren, de peterselie, de kaas en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper.
  10. Rol 2/3 e van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  11. Bekleed een springvorm met doorsnede 24 cm met het uitgerolde deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  12. Doe de spinazie vulling erin, vouw de randen iets erover heen.
  13. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. en leg dat bovenop de vulling.
  14. Prik met een vork enkele gaatjes erin.
  15. smelt de rest van de boter en bestrijk hiermee het deeg.
  16. Bak de spinazietaart in ca. 50 min in de oven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten