Spinazietaart
Ingrediƫnten
- 100 gram zachte roomboter
- 300 gram speltbloem
- 5 el olijfolie
- 1 tl zout
- 600 gram spinazie
- 200 gram roomham in blokjes
- 2 tn knoflook fijngesneden
- 20 gram platte peterselie, fijngesneden
- 2 losgeklopte eieren
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 80 gram geroosterde pijnboompitten
Bereiding
- Smelt de boter.
- Meng de boter met de bloem, 1 el olie en het zout.
- Voeg 100 ml lauwwarm water toe en kneed 5 min tot een soepel deeg.
- verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Verhit 1 el olie in de pan en laat de spinanzie in gedeeltes slinken.
- Laat de spinazie uitgieten in een vergiet en snijd dit fijn.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ham op middelhoog vuur gedurende 1 minuut.
- Bak de knoflook 1min mee.
- Meng in een kom de spinazie, de eieren, de peterselie, de kaas en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper.
- Rol 2/3 e van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Bekleed een springvorm met doorsnede 24 cm met het uitgerolde deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Doe de spinazie vulling erin, vouw de randen iets erover heen.
- Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. en leg dat bovenop de vulling.
- Prik met een vork enkele gaatjes erin.
- smelt de rest van de boter en bestrijk hiermee het deeg.
- Bak de spinazietaart in ca. 50 min in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten