donderdag 2 januari 2014

(Basis) Cake


Ingrediƫnten

  • 250 gram speltbloem
  • 100 gram kokosolie
  • 150 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram palmsuiker
  • 125 gram sukrin
Nb. Sukrin kun je naar wens vervangen door 100 gram van elke andere zoetstof. 

variatie appel/marmercake

  • 1 geraspte appel of,
  • 1-2 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Klop de suiker en de olie tot een schuimig geheel en voeg een voor een de eieren toe.
  3. Zeef de bloem en bakpoeder nu beetje voor beetje bij het mengsel en roer dit tussendoor tot een glad beslag.
  4. Variatie appel: voeg de garaspte appel toe aan het beslag.
  5. Variatie marmercake: giet de helft van het beslag in het cakeblik. Roer door de andere helft 1 volle eetlepel cacaopoeder en giet dit daarna in het cakeblik. Roer het geheel een keer voorzichtig door met een lepel.
  6. Giet het mengsel in het bakblik en bak de cake in 45 minuten gaar, controleer dit met een prikker.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten