Ingrediƫnten
- 250 gram speltbloem
- 100 gram kokosolie
- 150 gram roomboter
- 5 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 100 gram palmsuiker
- 125 gram sukrin
Nb. Sukrin kun je naar wens vervangen door 100 gram van elke andere zoetstof.
variatie appel/marmercake
- 1 geraspte appel of,
- 1-2 el cacaopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Klop de suiker en de olie tot een schuimig geheel en voeg een voor een de eieren toe.
- Zeef de bloem en bakpoeder nu beetje voor beetje bij het mengsel en roer dit tussendoor tot een glad beslag.
- Variatie appel: voeg de garaspte appel toe aan het beslag.
- Variatie marmercake: giet de helft van het beslag in het cakeblik. Roer door de andere helft 1 volle eetlepel cacaopoeder en giet dit daarna in het cakeblik. Roer het geheel een keer voorzichtig door met een lepel.
- Giet het mengsel in het bakblik en bak de cake in 45 minuten gaar, controleer dit met een prikker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten