Ingrediënten
- 2 grote preien
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2-3 aardappelen, in blokjes gesneden
- 2 groente bouillontabletten
- 125 ml crème fraîche
evt toevoeging
- bakje spekjes, of
- 250 gram geruld gehakt
Bereiding
- Snijd de ui in kleine ringen en was goed af.
- Verhit een beetje olie in de pan en bak hier de prei samen met de knoflook voor circa 2 minuten.
- Voeg 1 liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de aardappelblokjes.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit voor 15-20 minuten koken op laag vuur.
- Kies je voor een variatie met spekjes of gehakt, bak deze intussen in een andere pan.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de crème fraîche toe.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- In geval van variatie: voeg de spekjes/gehakt toe.
- Zodra de soep kookt breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten