maandag 20 januari 2014

Preisoep

Ingrediënten


  • 2 grote preien
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2-3 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 groente bouillontabletten
  • 125 ml crème fraîche

evt toevoeging
  • bakje spekjes, of
  • 250 gram geruld gehakt



Bereiding


  1. Snijd de ui in kleine ringen en was goed af.
  2. Verhit een beetje olie in de pan en bak hier de prei samen met de knoflook voor circa 2 minuten.
  3. Voeg 1 liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de aardappelblokjes.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat dit voor 15-20 minuten koken op laag vuur.
  5. Kies je voor een variatie met spekjes of gehakt, bak deze intussen in een andere pan.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de crème fraîche toe.
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook. 
  8. In geval van variatie: voeg de spekjes/gehakt toe.
  9. Zodra de soep kookt breng op smaak met peper en zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten