zondag 19 januari 2014

Appelpannenkoekjes


Ingrediƫnten

  • 200 gram (spelt)meel (volkoren)
  • 300 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract (optioneel)
  • 1 appel heel fijn gesneden, of geraspt

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediĆ«nten in een kom (behalve de appel).
  2. Voeg in een kuiltje in het midden de melk en de eieren toe.
  3. Mix het geheel tot een glad, dik, beslag.
  4. Voeg de appel toe en roer door.
  5. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep 3 hoopjes in de pan, met de achterkant van de lepel kun je ze iets uitsmeren.
  6. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur, wacht met omdraaien tot de bovenkant iets is ingedroogd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten