Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 450 gram prei
- 150 gram geraspte kaas, bijv. Parmezaanse of mozzarella
- circa 400 ml kookroom, naar eigen smaak een mix van 250-300 ml crème fraîche gemixt met slagroom en/of eieren en/of yoghurt en/of (amandel)melk.
- nootmuskaat
- peper en zout
- (evt.) paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet een ovenschaal in.
- Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes, was de plakjes vervolgens goed af.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd daarna in reepjes, was de gesneden prei.
- Leg in de ovenschaal, dakpansgewijs, de helft van de aardappelschijfjes.
- Leg hier de prei bovenop.
- Bestrooi het geheel met de helft van de kaas.
- Bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de rest van de aardappelschijfjes erover.
- Meng de kookroom in een kom: dit kan van alles zijn wat je in huis hebt, zolang je maar voldoende hebt om de gehele schotel te bedekken en het geheel niet te dun/dik is. Je kunt hier heel veel in variëren.
- Breng dit op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en meng de rest van de geraspte kaas erdoor en verdeel over de schotel heen.
- Bak de schotel in de oven in circa 45 minuten,
- Eventueel na 35 minuten bestrooien met paneermeel.
Lekker met een stukje zalm, worst of stukje kip!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten