woensdag 22 januari 2014

Aardappel prei schotel




Ingrediënten


  • 600 gram aardappelen
  • 450 gram prei
  • 150 gram geraspte kaas, bijv. Parmezaanse of mozzarella 
  • circa 400 ml kookroom, naar eigen smaak een mix van 250-300 ml crème fraîche gemixt met slagroom en/of eieren en/of yoghurt en/of (amandel)melk.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • (evt.) paneermeel


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Vet een ovenschaal in.
  3. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes, was de plakjes vervolgens goed af.
  4. Snijd de prei in de lengte door en  snijd daarna in reepjes, was de gesneden prei.
  5. Leg in de ovenschaal, dakpansgewijs, de helft van de aardappelschijfjes.
  6. Leg hier de prei bovenop.
  7. Bestrooi het geheel met de helft van de kaas.
  8. Bestrooi met peper en zout.
  9. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes erover.
  10. Meng de kookroom in een kom: dit kan van alles zijn wat je in huis hebt, zolang je maar voldoende hebt om de gehele schotel te bedekken en het geheel niet te dun/dik is. Je kunt hier heel veel in variëren.
  11. Breng dit op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en meng de rest van de geraspte kaas erdoor en verdeel over de schotel heen.
  12. Bak de schotel in de oven in circa 45 minuten,
  13. Eventueel na 35 minuten bestrooien met paneermeel.



Lekker met een stukje zalm, worst of stukje kip!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten