Mayonaise van gekookte eieren
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 4 el olijfolie
- 1 tl citroensap, of appelazijn
- zout en peper naar smaak
- 1/2 tl mosterd
- evt. 1-2 el water
Bereiding:
- Kook de eieren in 6-7 minuten hard.
- Koel ze af met koud water en laat ze daarna helemaal af koelen. (kook de eieren avond van te voren)
- Die de eieren met de olijfolie, mosterd en citroensap in een hoge maatbeker, of dergelijke en pureer het geheel met de staafmixer.
- Als je de saus te dik vindt, kun je deze aanlengen met water.
- Breng op smaak met peper en zout.
Variaties
- kerriesaus: voeg 1/2 tl kerriepoeder toe, eventueel met verse ananas (of mango)
- knoflooksaus: 2 teentjes verse knoflook toevoegen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten