zondag 19 januari 2014

Mayonaise van gekookte eieren

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl citroensap, of appelazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 tl mosterd
  • evt. 1-2 el water

Bereiding:

  1. Kook de eieren in 6-7 minuten hard.
  2. Koel ze af met koud water en laat ze daarna helemaal af koelen. (kook de eieren avond van te voren)
  3. Die de eieren met de olijfolie, mosterd en citroensap in een hoge maatbeker, of dergelijke en pureer het geheel met de staafmixer.
  4. Als je de saus te dik vindt, kun je deze aanlengen met water.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Variaties

  • kerriesaus: voeg 1/2 tl kerriepoeder toe, eventueel met verse ananas (of mango)
  • knoflooksaus: 2 teentjes verse knoflook toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten