vrijdag 17 januari 2014

(Chocolade) Havermout koekjes



Ingrediënten

Voor circa 20 stuks
  • 100 gram havermout
  • 50 gram speltbloem
  • 60 gram kokosolie/roomboter
  • 75 gram palmsuiker
  • 1 scheutje honing
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 ei
  • gehakte chocolade (72% of meer) naar smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten, behalve de chocolade, door elkaar.
  3. Voeg het ei en de gesmolten boter toe en tenslotte een scheutje honing.
  4. Meng het geheel goed door elkaar
  5. Voeg als de laatste de chocolade toe en roer nogmaals goed door.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Maak hoopjes op de bakplaat, laat hierbij voldoende tussenruimte, de hoopjes zullen uitlopen.
  8. Bak de koekjes in 18 min in de oven en laat daarna nog 2 minuten in de afgesloten oven liggen.
  9. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
  10. Bewaren in een trommel.


Je kunt variëren met rozijnen, cranberry's, noten etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten