Ingrediƫnten
- 250 gram speltbloem
- 200 gram volkoren speltmeel
- 3 tl baking soda
- 1 tl zout
- 1 tl sukrin
- 300 ml melk
- 100 ml yoghurt
- (of 400 ml karnemelk)
Bereiding
- Verwarm oven voor op 240 graden C.
- Zeef de droge ingrediƫnten in een kom.
- Maak in het midden van het meel een kuiltje.
- Meng de melk met de yogurt en giet dit in het kuiltje.
- Roer om van binnen naar buiten, tot een sponsachtig deeg. Roer niet te lang, er mogen best klontjes in zitten. Te lang roeren geeft taai brood.
- Giet het mengsel in een ingevet taart blik.
- Kerf in het midden van het deeg een diepe kruis.
- Bak in over voor 10 minuten. Draai daarna oven terug tot 200 graden en bak nog 30-35 minuten.
- Het brood is gaar als kloppen op de bodem hol klinkt.
- Laat onder een handdoek afkoelen.
Variatie: voeg handvol ongewelde rozijnen en/of noten (hazelnoot, amandel) of pitten (zonnebloempitten, pompoen, pijnboom) toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten