woensdag 4 december 2013

Sodabread

Ingrediƫnten


  • 250 gram speltbloem
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 3 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 1 tl sukrin
  • 300 ml melk
  • 100 ml yoghurt
  • (of 400 ml karnemelk)

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 240 graden C.
  2. Zeef de droge ingrediĆ«nten in een kom.
  3. Maak in het midden van het meel een kuiltje.
  4. Meng de melk met de yogurt en giet dit in het kuiltje.
  5. Roer om van binnen naar buiten, tot een sponsachtig deeg. Roer niet te lang, er mogen best klontjes in zitten. Te lang roeren geeft taai brood.
  6. Giet het mengsel in een ingevet taart blik.
  7. Kerf in het midden van het deeg een diepe kruis.
  8. Bak in over voor 10 minuten. Draai daarna oven terug tot 200 graden en bak nog 30-35 minuten. 
  9. Het brood is gaar als kloppen op de bodem hol klinkt.
  10. Laat onder een handdoek afkoelen.

Variatie: voeg handvol ongewelde rozijnen en/of noten (hazelnoot, amandel) of pitten (zonnebloempitten, pompoen, pijnboom) toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten