dinsdag 3 december 2013

Appeltaart met noten en amandelspijs


Ingrediƫnten

  • 300 gram speltbloem
  • 175 gram roomboter in blokjes
  • 200 gram palmsuiker
  • 2 eieren (apart van elkaar) losgeklopt
  • 5 Ć  6 friszure appels
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
  • 1 el citroensap
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 gram amandelspijs
  • extra boem om te bestuiven
  • snufje zout

Bereiding

  1. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  2. Kneed de bloem met 125 gram van de suiker, 1 losgeklopt ei en een snufje zout, tot een samenhangend deeg.
  3. Dek het deeg af met folie en laat het rusten voor 30 min in de koelkast.
  4. schil de appel en snijd deze in stukjes.
  5. Meng de appel met de rest van de suiker, de gewelde rozijnen, de noten, het citroensap en de speculaaskruiden.
  6. Rol 2/3 e van het deeg uit en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm.
  7. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep het appelmengsel hierop.
  8. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen en maak hiermee een vlechtwerk bovenop het appelmengsel.
  9. Bestrijk dit vlechtwerk met de rest van het losgeklopte ei.
  10. Bak de taart in de oven voor circa 50 min op 175 graden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten