Appeltaart met noten en amandelspijs
Ingrediƫnten
- 300 gram speltbloem
- 175 gram roomboter in blokjes
- 200 gram palmsuiker
- 2 eieren (apart van elkaar) losgeklopt
- 5 Ć 6 friszure appels
- 50 gram rozijnen
- 75 gram noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
- 1 el citroensap
- 2 tl speculaaskruiden
- 100 gram amandelspijs
- extra boem om te bestuiven
- snufje zout
Bereiding
- Wel de rozijnen in lauwwarm water.
- Kneed de bloem met 125 gram van de suiker, 1 losgeklopt ei en een snufje zout, tot een samenhangend deeg.
- Dek het deeg af met folie en laat het rusten voor 30 min in de koelkast.
- schil de appel en snijd deze in stukjes.
- Meng de appel met de rest van de suiker, de gewelde rozijnen, de noten, het citroensap en de speculaaskruiden.
- Rol 2/3 e van het deeg uit en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm.
- Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep het appelmengsel hierop.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen en maak hiermee een vlechtwerk bovenop het appelmengsel.
- Bestrijk dit vlechtwerk met de rest van het losgeklopte ei.
- Bak de taart in de oven voor circa 50 min op 175 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten