vrijdag 20 december 2013

Chocolate chip cake


Ingrediënten


  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosolie (of roomboter)
  • 50 gram slagroom
  • 100 gram palmsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl honing
  • Grof gehakte pure chocolade (72% of meer), hoeveelheid afhankelijk van smaak

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Meng alle droge ingrediënten en meng alle natte ingrediënten
  3. Hak de chocolade grof.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en giet hier de natte in.
  5. Roer van binnen naar buiten tot een geheel, maar roer niet te lang! Een beetje klonterig is niet erg.
  6. Meng de gehakte chocolade erdoor.
  7. Vet een cake vorm in (circa 21 cm).
  8. Giet het beslag in de cakevorm.
  9. Plaats de cakevorm in de oven en bak de cake voor 40-45 min. De cake is gaar als een sateprikker er na inprikken, droog uitkomt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten