vrijdag 22 november 2013

Appelcake


Ingrediënten

  • 250 gram speltbloem
  • 250 gram zachte roomboter
  • 100 gram honing
  • 100 gram palmsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 appel
  •  kaneel

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Schil de appel en snijd de appel in kwarten en vervolgens in plakjes.
  3. Mix de honing samen met de roomboter tot één geheel.
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg vervolgens de palmsuiker toe en roer goed door.
  6. Zeef de bloem en de bakpoeder rustig door het beslag, roer goed door tot een geheel.
  7. Vet een cakeblik in en schep het beslag er in.
  8. Druk in de bovenkant de plakjes appel erin, hoeft echt niet diep, de cake komt nog omhoog.
  9. Bestrooi de appel met wat kaneel.
  10. Bak de cake in circa 50 á 60 minuten goudbruin
  11. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten