Ingrediënten
- 250 gram speltbloem
- 250 gram zachte roomboter
- 100 gram honing
- 100 gram palmsuiker
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 appel
- kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de appel en snijd de appel in kwarten en vervolgens in plakjes.
- Mix de honing samen met de roomboter tot één geheel.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 minuten.
- Voeg vervolgens de palmsuiker toe en roer goed door.
- Zeef de bloem en de bakpoeder rustig door het beslag, roer goed door tot een geheel.
- Vet een cakeblik in en schep het beslag er in.
- Druk in de bovenkant de plakjes appel erin, hoeft echt niet diep, de cake komt nog omhoog.
- Bestrooi de appel met wat kaneel.
- Bak de cake in circa 50 á 60 minuten goudbruin
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten