Bolognesesaus
Ingrediƫnten
- 450-500 gram rundergehakt
- Boter/ olijfolie
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 2-3 winterpenen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 pak gepureerde tomaten (of verse tomaten/blik tomatenblokjes met klein blikje tom.purree)
- 100 ml rode wijn (ja echt!)
- 2 el italiaanse kruiden
- 1 laurierblad
- Zout en peper, oregano naar smaak
Bereiding
- Bak het gehakt rul in een grote pan met een beetje boter/olie, hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Hak ondertussen de ui, knoflook, wortels en bleekselderij fijn in een keukenmachine.
- Haal het gehakt uit de pan en fruit nu de groenten in dezelfde pan tot je de knoflook goed kan ruiken.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer even om.
- Voeg nu de Italiaanse kruiden, laurierblad en tomatenpuree en/of blokjes toe.
- Voeg de rode wijn toe en draai het vuur hoog zodat een deel van de alcohol verdampt.
- Voeg nu het gehakt toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper en oregano, doe de deksel op de pan en laat een half uur zachtjes pruttelen.
- Serveer met pasta naar keuze en/ of met een grote, groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten