vrijdag 22 november 2013

Bolognesesaus


Ingrediƫnten


  • 450-500 gram rundergehakt
  • Boter/ olijfolie
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2-3 winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 pak gepureerde tomaten (of verse tomaten/blik tomatenblokjes met klein blikje tom.purree)
  • 100 ml rode wijn (ja echt!)
  • 2 el italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper, oregano naar smaak

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul in een grote pan met een beetje boter/olie, hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  2. Hak ondertussen de ui, knoflook, wortels en bleekselderij fijn in een keukenmachine. 
  3. Haal het gehakt uit de pan en fruit nu de groenten in dezelfde pan tot je de knoflook goed kan ruiken.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer even om.
  5. Voeg nu de Italiaanse kruiden, laurierblad en tomatenpuree en/of blokjes toe.
  6. Voeg de rode wijn toe en draai het vuur hoog zodat een deel van de alcohol verdampt.
  7. Voeg nu het gehakt toe en roer goed door. 
  8. Breng op smaak met zout en peper en oregano, doe de deksel op de pan en laat een half uur zachtjes pruttelen.
  9. Serveer met pasta naar keuze en/ of met een grote, groene salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten