Ingrediënten
(circa 12 stuks)
- 275 gram speltbloem
- 150 gram palmsuiker
- 4 tl speculaaskruiden
- 240 ml koolzuurhoudend bronwater
- 100 ml kokosolie
- 1 tl baking soda
- 1 tl honing
- 2 eieren
- snufje zout
- circa 100-120 gram amandelspijs
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Meng eerste de droge ingrediënten door elkaar en roer dit om.
- Maak een kuiltje in het midden en doe daar de natte ingrediënten in.
- Roer alles kort door elkaar. Er mogen best klontjes blijven zitten (te lang roeren geeft droge muffins).
- Doe per muffin een jus lepel beslag in de vormpjes, ongeveer driekwart vol.
- Draai van de amandelspijs langwerige bolletjes, niet te groot en zwaar, en druk deze in het midden van de muffin naar beneden.
- Bak de muffins af in 20-25 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten