vrijdag 29 november 2013

Speculaas muffins met amandelspijs


Ingrediënten

(circa 12 stuks)

  • 275 gram speltbloem
  • 150 gram palmsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 240 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 100 ml kokosolie
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl honing
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • circa 100-120 gram amandelspijs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Meng eerste de droge ingrediënten door elkaar en roer dit om.
  3. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de natte ingrediënten in.
  4. Roer alles kort door elkaar. Er mogen best klontjes blijven zitten (te lang roeren geeft droge muffins).
  5. Doe per muffin een jus lepel beslag in de vormpjes, ongeveer driekwart vol.
  6. Draai van de amandelspijs langwerige bolletjes, niet te groot en zwaar, en druk deze in het midden van de muffin naar beneden.
  7. Bak de muffins af in 20-25 minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten