Witte spelt puntjes
Ingrediƫnten
- 250 gram speltbloem
- 7 gram droge gist
- 133 ml amandelmelk
- 1 ei
- 17 gram sukrin of palmsuiker
- 1 tl zout
- 33 gram roomboter
Bereiding
- Meng alle ingredienten met de helft van het losgeklopte ei.
- Kneed dit tot een bal en laat dit minimaal 30 minuten afgedekt rusten
- Verdeel daarna in 8 stukjes en laat deze stukjes minimaal 10 minuten rusten.
- Maak van de stukjes bolletjes en laat dit ook weer minimaal 10 minuten rusten.
- Maak de bolletjes langwerpig door ze plat te slaan en daarna op te rollen in een langwerpige vorm.
- Leg de bolletjes op de bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.Houd voldoende tussenruimte.
- Leg de puntjes in de oven in de rijsstand op 50 graden C en laat het hier nog 30 minuten rijssen.
- Bak daarna de broodjes op 200 graden (voorverwarmd) gedurende 8 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten