zaterdag 30 november 2013

Witte spelt puntjes

Ingrediƫnten


  • 250 gram speltbloem
  • 7 gram droge gist
  • 133 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 17 gram sukrin of palmsuiker
  • 1 tl zout
  • 33 gram roomboter 

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten met de helft van het losgeklopte ei.
  2. Kneed dit tot een bal en laat dit minimaal 30 minuten afgedekt rusten
  3. Verdeel daarna in 8 stukjes en laat deze stukjes minimaal 10 minuten rusten.
  4. Maak van de stukjes bolletjes en laat dit ook weer minimaal 10 minuten rusten.
  5. Maak de bolletjes langwerpig door ze plat te slaan en daarna op te rollen in een langwerpige vorm.
  6. Leg de bolletjes op de bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.Houd voldoende tussenruimte.
  7. Leg de puntjes in de oven in de rijsstand op 50 graden C en laat het hier nog 30 minuten rijssen.
  8. Bak daarna de broodjes op 200 graden (voorverwarmd) gedurende 8 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten