Ingrediƫnten (voor ca 5 stuks)
- 100 gram speltbloem
- 2 gram droge gist
- 1 theelepel zout
- 63 gram lauw water
- Olijfolie om in te vetten
Wil je een grotere hoeveelheid of dikkere broodjes maken? Verdubbel dan het recept, behalve de gist.
Bereiding
- Verhit een grillpan/kleine koekenpan
- Kneed van alle ingredienten (behalve de olijfolie) een soepel deeg. Kneed maximaal een minuut of 3
- Verdeel het bolletje deeg in 5 stukken.
- Rol 1 stuk deeg heel dun uit, Ik rol het zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt. Hoe dunner hoe knapperiger. Een beetje bloem zorgt er voor dat het niet zo plakt.
- Vet 1 kant in met wat olijfolie en leg het deeg op de grillpan
- Laat het brood nu een paar minuten bakken. Haal het niet voortijdig los, het komt vanzelf los van de grillpan
- Rol ondertussen een ander bolletje deeg alvast heel dun uit
- Vet de bovenkant van het broodje wat op de grillpan ligt, in met een heel klein beetje olijfolie
- Draai het broodje om en bak het nog een minuut of 2 Ć” 3
- Laat het afkoelen en bak op dezelfde manier de andere broodjes