dinsdag 26 november 2013

Macaroni crème fraîche schotel

Ingrediënten


  • 400 gram volkoren macaroni
  • diverse (wok)groente (wortel/ui/courgette)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • crème fraîche
  • cherry tomaatjes
  • parmezaanse kaas, of brie, of mozarella
  • eventueel rauwe ham
  • eventueel basilicum/ verse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de macaroni net beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de groenten grof en wok deze enkele minuten.
  4. Giet de macaroni af en besprenkel ruim met olijfolie.
  5. Schep er ca 3 eetlepels crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper en eventueel verse basilicum.
  6. Vet een ovenschaal in.
  7. Doe de macaroni, daarna de groentes in de ovenschaal.
  8. Bestrooi met cherry tomaatjes en kaas.
  9. Zet in oven voor 15-20 minuten.
  10. Voeg de rauwe ham toe en zet het geheel voor de laatste 5 minuten onder de grill.

Serveren met vis, stukje kipfilet, gegrilde kipburger
of eventueel spekjes/hamreepjes toevoegen en serveren met salade


Geen opmerkingen:

Een reactie posten