zondag 24 november 2013

Ertwensoep


Ingrediƫnten


  • 500 gram spliterwten
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 preien
  • 1 knolselderij
  • 2 aardappelen
  • bladselderij (handvol)
  • 2 laurierbladen
  • 2 karbonades
  • spekjes
  • rookworst


Bereiding

Bereid de soep een dag van te voren
  1. Breng de spliterwten met de karbonades en spekjes aan de kook. Schuim dit steeds af en laat dit een minuut of 4-5 koken, daarna afgieten.
  2. Doe 2 liter water in de pan, samen met de afgegoten spliterwten, karbonades en spekjes en de laurierbladen. Breng dit aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de knolselderij en aardappel in stukjes, de prei in ringen en de wortel in plakjes. Snipper de ui grof.
  4. Voeg de gesneden groenten toe aan de pan. 
  5. Laat dit 1,5-2 uur zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de rookworst en de fijn gesneden selderij toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat de pan afkoelen en zet de pan weg voor de volgende dag.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten