Ingrediƫnten
- 500 gram spliterwten
- 2 uien
- 1 winterwortel
- 2 preien
- 1 knolselderij
- 2 aardappelen
- bladselderij (handvol)
- 2 laurierbladen
- 2 karbonades
- spekjes
- rookworst
Bereiding
Bereid de soep een dag van te voren
- Breng de spliterwten met de karbonades en spekjes aan de kook. Schuim dit steeds af en laat dit een minuut of 4-5 koken, daarna afgieten.
- Doe 2 liter water in de pan, samen met de afgegoten spliterwten, karbonades en spekjes en de laurierbladen. Breng dit aan de kook.
- Snijd ondertussen de knolselderij en aardappel in stukjes, de prei in ringen en de wortel in plakjes. Snipper de ui grof.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan.
- Laat dit 1,5-2 uur zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de rookworst en de fijn gesneden selderij toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de pan afkoelen en zet de pan weg voor de volgende dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten