Courgette schotel
van het leeuweriksveld
Ingrediƫnten (2 pers)
- 2 tomaten
- 250 gram aardappel
- 1 courgette
- peper en zout
- 100 gr mozarella
- 1 el peterselie of bieslook
- 25 gr roomboter
- 25 gr geraspte parmezaanse kaas
- 1/2 tl kerriepoeder
Bereiding
- kook de aardappels en laat ze afkoelen
- verwarm de oven voor op 200 gr.
- kruis de onderkant van de tomaten in en dompel ze in heet water (enkele tellen). Verwijder de schil en snijd de tomaten in plakjes.
- snijd de mozzarella, aardappels en courgette in plakjes.
- vet een ovenschaal in.
- rangschik de plakjes aardappel, tomaten en courgette dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over
- verdeel de mozzarella erover en tenslotte de peterselie/ bieslook.
- smelt de boter in een pannetje op laag vuur en roer de parmezaanse kaas met kerriepoeder er kort door.
- verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats het in het midden van de oven.
- bak gedurende 20 min op 200 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten