woensdag 18 juni 2014

Courgette schotel

van het leeuweriksveld

Ingrediƫnten (2 pers)


  • 2 tomaten
  • 250 gram aardappel
  • 1 courgette
  • peper en zout
  • 100 gr mozarella
  • 1 el peterselie of bieslook
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereiding

  1. kook de aardappels en laat ze afkoelen
  2. verwarm de oven voor op 200 gr.
  3. kruis de onderkant van de tomaten in en dompel ze in heet water (enkele tellen). Verwijder de schil en snijd de tomaten in plakjes.
  4. snijd de mozzarella, aardappels en courgette in plakjes.
  5. vet een ovenschaal in.
  6. rangschik de plakjes aardappel, tomaten en courgette dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over
  7. verdeel de mozzarella erover en tenslotte de peterselie/ bieslook.
  8. smelt de boter in een pannetje op laag vuur en roer de parmezaanse kaas met kerriepoeder er kort door.
  9. verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats het in het midden van de oven.
  10. bak gedurende 20 min op 200 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten