zondag 13 april 2014

Scones


Ingrediƫnten

  • 250 gram speltbloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 1 ei
  • 50 gram roomboter
  • 75 ml (amandel)melk
  • 2 el (palm)suiker
  • 1 tl vanille extract
  • slagroom
  • jam

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 gr. C.
  2. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout
  3. Snijd met twee messen de boter door het bloem mengsel.
  4. Voeg de suiker en het vanille extract toe.
  5. Klopt het ei samen met de melk los
  6. Bewaar 0,5 el van dit ei-melk mengsel en giet de rest bij de bloem.
  7. Kneed met de deeghaken tot een samenhangend geheel.
  8. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1,5 sm dik.
  9. Steek met een glas/uitsteekvorm (dm 6 cm) 8 rondjes uit het deeg.
  10. Bestrijk de deegrondjes met de rest van het ei-melk mengsel.
  11. Bak in de oven in circa 10-15 min goudbruin
  12. Laat afkoelen op het rooster.
  13. Serveer met stijfgeklopte slagroom samen met jam.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten