Scones
Ingrediƫnten
- 250 gram speltbloem
- 3 tl bakpoeder
- 0,5 tl zout
- 1 ei
- 50 gram roomboter
- 75 ml (amandel)melk
- 2 el (palm)suiker
- 1 tl vanille extract
- slagroom
- jam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 gr. C.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout
- Snijd met twee messen de boter door het bloem mengsel.
- Voeg de suiker en het vanille extract toe.
- Klopt het ei samen met de melk los
- Bewaar 0,5 el van dit ei-melk mengsel en giet de rest bij de bloem.
- Kneed met de deeghaken tot een samenhangend geheel.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1,5 sm dik.
- Steek met een glas/uitsteekvorm (dm 6 cm) 8 rondjes uit het deeg.
- Bestrijk de deegrondjes met de rest van het ei-melk mengsel.
- Bak in de oven in circa 10-15 min goudbruin
- Laat afkoelen op het rooster.
- Serveer met stijfgeklopte slagroom samen met jam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten